Oer Ús

Fisk & the Stereo Machine
Opgericht in het voorjaar van 2018. Achter Fisk schuilt singer-songwriter Fokko-Jan van der Ploeg (zang, gitaar) uit Leeuwarden, die samen met Jaap Faber (bas) uit Dokkum zich in het verleden op eigen werk gefocust hadden met hun band Fader Hill. Dennis Bok uit Gorredijk (drums/percussie) en Hans Drenth uit Drachten (gitaar/zang) waren de afgelopen 15 jaar de drijvende krachten achter de succesvolle Top 100 band Stennis.
Fisk & The Stereo Machine brengt eigen werk uit in het Frysk!
In het voorjaar van 2018 werd al redelijk snel in eigen beheer het eerste eigen nummer “Yn Ús Hert” uitgebracht. Het nummer werd opgepikt door diverse friese radiozenders. Dat motiveerde vervolgens om na enkele optredens in 2018 het nummer “De Wolf is Werom” uit te brengen. In samenwerking met Stichting Zodfilm werd er ook een videoclip voor gemaakt.
In juli van 2019 verzorgt de band een live optreden in het muziekprogramma “Noardewyn” van Omrop Fryslân. In augustus is het nummer “Nim My Mei” uitgebracht. En in november doet de band mee aan Liet 2019 met het nummer: “Magneet”. Met dit nummer belandden ze na de voorrondes in de finale van Liet 2019 en eindigden ze uiteindelijk op de 4e plek.

De eigen nummers zijn op alle onlinestreamingdiensten te beluisteren.

Momenteel is de band bezig met nog meer Fryske eigen nummers die in de nabije toekomst uitgebracht worden.